2024_Conference/Training Banner 

2024 Training Schedule

 



 

 

Thursday AM (8am-12pm)

  • (4 HRS) M1-A | Management General Session + Roundtable

  • (4 HRS) T1-A | Electrical Diagnostics Tips: Being Fast & Accurate | Keith Perkins

  • (4 HRS) T2-A | DME/CAS/FRM/EEprom Recovery | Mike Christopherson

  • (4 HRS) T3-A | Pico Lab Scopes | Jim Bennett | sponsored by ATI

  • (4 HRS) T4-A | Surface Finish Mastery - From Basics to Precision Measurement | Florian Kiziak | sponsored by Elring

  • (4 HRS) T5-A | Variable Valve Lift Operation & Diagnostics | John Thornton | sponsored by Worldpac

 

Thursday PM (2pm-5pm)

  • (3 HRS) M2-B | The Ultimate Guide to Building Your Marketing Strategy | Mike DelaCruz | sponsored by Overdryve

  • (3 HRS) M3-B | Objection Overruled! : Mastering Sales Objections in Any Economy | Mark Seawell | sponsored by The Institute

  • (3 HRS) T6-B | Diagnostics: Beyond the Silver Bullet | Keith Perkins

  • (3 HRS) T7-B | Lubrication Excellence: Unleashing Performance | Maxim Burgman | sponsored by Fuchs Lubricants

  • (3 HRS) T8-B | Mercedes Chassis Control Systems | Dennis Woll | sponsored by Worldpac

  • (3 HRS) T9-B | Understanding 3 Phase Controls | Gary Smith | sponsored by Worldpac

 

Friday AM (8am-11am)

  • (3 HRS) M4-C | Relationship-Based Sales Mastery: Moving from Transaction to Consultative Connection | Clint White

  • (3 HRS) M5-C | Winning Your Future: A Frank Discussion with Automotive Repair Shop Owners  | Michael Smith | sponsored by The Institute

  • (3 HRS) T10-C | Installing Used Electronic Parts in European Vehicles | Mike Christopherson

  • (3 HRS) T11-C | Lubricants for Modern European Vehicles | Lutz Hinner | sponsored by Rowe

  • (3 HRS) T12-C | Mercedes Software | Dennis Woll | sponsored by Worldpac

  • (3 HRS) T13-C | Tesla Toolbox A-Z | Seth Thorson

 

Friday PM (2pm-5:30pm)

  • (3.5 HRS) M6-D | Successful Scheduling & Workflow Management | Clint White

  • (3.5 HRS) M7-D | Talent Tactics: Interviewing & Hiring | Sara Fraser

  • (3.5 HRS) T14-D | BMW Logical Diagnosis: Crash Course | Brandon Mathews | sponsored by Worldpac

  • (3.5 HRS) T15-D | BMW/MINI Sunroof Cassette Rebuilding | Jason Maldonado | sponsored by Worldpac

  • (3.5 HRS) T16-D | European Diagnostic Case Studies | Haakan Light | sponsored by Worldpac

  • (3.5 HRS) T17-D | European Steering, Suspension & ADAS | Wes Dickens | sponsored by Meyle

 

Saturday AM (8am-12pm)

  • (4 HRS) M8-E | Ringing in Success: Advanced Phone Skills | Jimmy Lea | sponsored by The Institute

  • (8 HRS) T18-EF | BMW Diesel Engines & Emission Systems - Part 1 | Brandon Mathews | sponsored by Worldpac (8am-5pm, all day class)

  • (8 HRS) T19-EF | BMW Hybrid Systems 1 | Justin Morgan (8am-5pm, all day class)

  • (8 HRS) T20-EF | Comprehensive Introduction to BMW Diagnostics, Programming, and Module Control Masterclass + Hands O | Yaser Jafar | sponsored by VEPros (8am-5pm, all day class)

  • (4 HRS) T21-E | 3rd Gen MINI Vehicles | Jason Maldonado | sponsored by Worldpac

  • (4 HRS) T22-E | Targeted Mechanical Testing | Adam Robertson | sponsored by Worldpac

 

Saturday PM (1pm-5pm)

  • (4 HRS) M9-F | Simplifying Diagnostics, Repairs & Maintenance for Customers | Coralee Zueff

  • (4 HRS) T23-F | Porsche Diagnostic Procedures | Tyler Eliason

  • (4 HRS) T24-F | Understanding & Measuring Current in European Vehicles | Adam Robertson | sponsored by Worldpac

  • (4 HRS) T25-F | VW / Audi VAG DSG Transmissions (Hand-On / Live Demo) | Cameron Conover | sponsored by Worldpac

 

Sunday AM (8am-11am)

  • (3 HRS) M10-G | How to Win Over the Price Shopping Customers | Coralee Zueff

  • (3 HRS) T26-G | Audi Forced Induction V Engines | Cameron Conover | sponsored by Worldpac

  • (3 HRS) T27-G | BMW ISTA and AIR | Brandon Mathews | sponsored by Worldpac

  • (3 HRS) T28-G | Get Your Freq On | Gary Smith | sponsored by Worldpac

  • (3 HRS) T29-G | Service Requirements for Late Model Porsches | Tyler Eliason | sponsored by Worldpac

 

Download a PDF of the 2024 schedule and course descriptions.